Λουλούδια

Τα λουλούδια συνδέονται με την ευτυχία ενός ατόμου, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Μπορούν να ανακουφίσουν το άγχος,
να ανυψώσουν το πνεύμα σας και να διευκολύνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και το άγχος.

Ο λόγος για τον οποίο τα λουλούδια είναι σε θέση να κάνουν αυτό είναι ότι μας δίνει μια σύνδεση με τη φύση, σε κάτι πέρα από το φυσιολογικό, γρήγορο περιβάλλον μας. Τα χρώματα μας κάνουν πιο ευτυχισμένους με τη χρωματοθεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί το χρώμα για να εξισορροπήσει την «ενέργεια» που λείπει από ένα ανθρώπινο σώμα, είτε πρόκειται για σωματικό, συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο.
Τα λουλούδια μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, ενεργοποιώντας τις ευτυχισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας: ντοπαμίνη, σεροτονίνη και ωκυτοκίνη.

Ιστορικά, τα λουλούδια πυροδότησαν την ντοπαμίνη για τους προγόνους μας, επειδή σημάδεψαν την έλευση της αφθονίας μετά από έναν πεινασμένο χειμώνα. Τώρα, η άνθηση ενός λουλουδιού προκαλεί την αίσθηση ότι έρχεται κάτι ιδιαίτερο.

Η σεροτονίνη θεωρείται ευρέως ότι συνεισφέρει σε συναισθήματα ευεξίας και ευτυχίας. Τα λουλούδια μπορούν να συμβάλουν στην τόνωση της αίσθησης της υπερηφάνειας και του ενθουσιασμού με τους άλλους και να απελευθερώσουν τη σεροτονίνη – είτε τα μεγαλώνουμε, τα αγοράζουμε, τα δίνουμε, τα λαμβάνουμε ή τα θαυμάζουμε από απόσταση.

Συχνά ονομάζεται “ορμόνη αγάπης”, η ωκυτοκίνη συνδέεται με την ενσυναίσθηση, την εμπιστοσύνη και την οικοδόμηση σχέσεων. Τα λουλούδια ανακοινώνουν την πρόθεση να επενδύσουν προσπάθεια σε μια σχέση, βοηθώντας να συνδεθούμε και να αισθανθούμε πιο κοντά σε συναισθηματικό επίπεδο στους ανθρώπους γύρω μας.

Είτε δίνετε ένα μπουκέτο σε έναν αγαπημένο σας, λαμβάνετε ένα τριαντάφυλλο από έναν θαυμαστή ή χαρίσετε στον εαυτό σας ένα μάτσο,τα λουλούδια είναι κάτι περισσότερο απο  διακοσμητικά. Μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους.

Blog