Τώρα που έφτασε και η άνοιξη και είναι η εποχή τών λουλουδιών θα προτείνω μερικά φυτά που ομορφαίνουν το μπαλκόνι.

Διμορφοθήκη: Η διμορφοθήκη είναι ένα πανέμορφο φυτό που τα άνθη της μοιάζουν με της μαργαρίτας.Αγαπάει τον ήλιο και διατηρεί την ανθοφορία όλο το καλοκαίρι αρκεί να του συμπεριφερόμαστε σωστά.

Γεράνι:Ένα απο τα πιό δημοφιλή φυτά του καλοκαιριού στα ελληνικά μπαλκόνια, Η η ιδανική εποχή για το Γεράνι είναι η Άνοιξη. Μας χαρίζει όμορφα άνθη σε πολλά χρώματα. Αγαπά τον ήλιο ενώ δέν χρειάζεται πολύ φροντίδα και πότισμα.

Γιασεμί: Η μαγική μυρωδιά του γιασεμιού είναι συνώνυμο της άνοιξης. Χρειάζεται άμεσο ήλιο .Η ανάγκη του σε νερό είναι  1-2 φορές την εβδομάδα.

Μπουκαμβίλια:Η Μπουκαμβίλια με τα πανέμορφα άνθη της έιναι ακόμη ένα φυτό του καλοκαιριού.Ο ήλιος είναι σημαντικός για να έιναι συνεχώς ανθισμένη και έχει ανάγκη απο πολύ νερό.Θέλει προστασία απο τον δυνατό αέρα και απο την βροχή.

Στύπα:Η Στύπα είναι ένα είδος γρασιδιού με χρυσαφί τριχωτές άκρες και πράσινο χρώμα απο την μέση και κάτω.Αυτό αλλάζει ανάλογα με την εποχή.Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία και χαρίζει μία σπανια ομορφιά ανάμεσα σε άλλα φυτά.

Όλα τα παραπάνω φυτά και γενικότερα τα καλοκαιρινά φυτά θέλουν συγκεκριμένες συνθήκες .Ο ήλιος το καλοκαίρι είναι διαφορετικός στο νησί,διαφορετικός στο βουνό και διαφορετικός σε ένα μπαλκόνι στην πόλη.Σε ένα μπαλκόνι στην πόλη μια Μπουκαμβίλια είναι δύσκολο να κρατήσει τα άνθη της ενώ σε ένα νησί θα είναι ανθισμένη όλο το καλοκαίρι.Γι αυτό το κάθε φυτό θέλει να το γνωρίσεις καλά και να δείς τις ανάγκες που έχει καθώς οι συνθήκες μπορεί να μήν είναι ιδανικές.

Στο ανθοπωλείο Μουστάκας υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και πάντοτε δίνουμε συμβουλές περιποίησης για το κάθε φυτό ξεχωριστά.

Blog